Sverige
4 juni 2020 15:39

Fritt fram för resor inom Sverige

Nya beskedStatsminister Stefan Löfven höll på torsdagseftermiddagen en presskonferens, med fokus på hur sommaren kommer att se ut för svenska folket. Beskedet är att de tidigare reserestriktionerna, att inte resa mer än två timmar från hemmet, nu slopas. Detta påverkar ryttare och kuskar som vill åka på tävling.

Fritt fram för resor inom Sverige
Nu får du resa längre till tävling, efter att de tidigare reserestriktionerna hävts. Arkivbild: Jeanette Flensburg

Stefan Löfven inledde med att säga att många nu längtar efter ett slutdatum för den här pandemin, men att det ju tyvärr inte går att säga. Efter att den minskade belastningen på sjukvården har regeringen nu dock beslutat att från och med den 13 juni får symptomfria personer resa fritt inom Sverige.

– Jag förstår att många har längtat efter det här, men jag vill ändå säga att läget fortfarande är allvarligt. Varenda resa som görs i sommar ska göras med försiktighet. Om kurvan över svårt sjuka vänder uppåt igen kommer nya restriktioner att komma. Men jag vill samtidigt passa på att tacka alla i Sverige för deras insatser, sa Stefan Löfven.

Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson uppmanade till att fortsätta hålla avstånd, att den sociala distanseringen är fortsatt viktig.

De nya rekommendationerna innebär att de tidigare begränsningarna, att endast få resa max 15 mil till tävling eller inom det egna distriktet, nu slopas.

Ridsport har sökt Ridsportförbundet för en kommentar, men de svarar att beslut behöver fattas innan de kan uttala sig.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden