Avelsnyheter
27 september 2020 08:57

Fyra föl till USA efter auktionen för gångartsföl

SlutbudFlera av dressyrfölen på elitfölauktionen kommer att gå på export, till bland annat USA. Dyrast blev ett hingstföl efter Franklin som gick för 35 000 Euro, men det fölet stannar i Sverige.

Fyra föl till USA efter auktionen för gångartsföl
Flexible BN efter Franklin-Don Primero blev det dyraste gångartsfölet. Foto: Pernilla Hägg/SWB

Det var Sofie Bodin-Jakobssons hingstföl efter Franklin-Don Primero som klubbades till det högsta budet när SWB:s on line-auktion för gångartsföl avslutades på lördagskvällen.

20 olika budgivare lade bud och fölet såldes för 35 000 Euro, motsvarande drygt 370 000 kronor, till en svensk köpare.

Fyra föl gick till köpare i USA, däribland Lena Nyströms uppfödning hingstfölet Radix e Revolution-00 Seven, som gick för 26 000 Euro, och ett sto efter Van Vivaldi-Floricello, uppfött av Virpi Larsson i Gävleborg, för 18 500 Euro.

Ytterligare en Franklinavkomma drog iväg prismässigt, ett stoföl eu Blue Hors Don Romantic uppfött av CML Dressyr, Charlotte och Magnus Liliemark. Efter 46 bud blev slutpriset 31 000 Euro, auktionens näst högsta bud, och det var en estländsk köpare som vann budgivningen.

Snittpriset för de 14 fölen landade på 15 000 euro, vilket motsvarar dryga 160 000 kr.
− Ett snittpris som placerar auktionen väldigt högt i jämförelse med liknande auktioner i andra delar av Europa, skriver SWB i ett pressmeddelande.

Här finns resultatet från elitfölauktionen.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden