Sverige
10 februari 2020 18:19

Fyra tävlingshästar och ett föl brann inne

Brann i manenBranden i stallet utanför Borås fick det tragiska slut som många befarat. Stallägarna Ulrica och Urban Gullberg bekräftar nu att deras fyra tävlingshästar samt ett föl brunnit inne. Ulrica brännskadades när hon försökte släcka elden i manen på en av de hästar som räddades. "Det var ett inferno", säger Urban Gullberg till Borås Tidning.

Fyra tävlingshästar och ett föl brann inne
Ladan var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. Foto: iStock

Trots den massiva insatsen av familjen Gullberg själv, Räddningstjänsten och hjälp som strömmade till från alla håll förlorade fem hästar livet i den tragiska branden som blossade upp på Gallant Creek Ranch utanför Borås under söndagen.

– Det var våra tävlingshästar. Fölet var vår framtid. Ovärderliga hästar med nära härstamning från Texas. En har jag tävlat med i EM, en skulle jag tävla med i EM. Fantastiska hästar som gör allt för ryttaren. Detta är ett oerhört slag för oss. De har varit vår familj, vårt allt, säger Urban Gullberg från sjukrummet på Södra Älvsborgs sjukhus till Borås Tidning.

Ulrica Gullberg lyckades få ut en häst ur stallet som det brann i manen på. Hon klarade av att släcka elden, men fick då själv brännskador i ansiktet och på bröstet. Samtidigt gällde det också att sätta familjens femåriga tvillingar i säkerhet.
– Det var ett inferno utan dess like, säger Urban Gullberg till Borås Tidning.

Urban och Ulrica Gullberg tävlar i westernridning och driver verksamheten på Gallant Creek Ranch. De tre storhästar som räddades var inackorderade. Dessutom räddades enligt uppgift döttrarnas två ponnyer.

En förundersökning gällande mordbrand har inletts, vilket är rutin i fall där man inte vet hur branden har uppstått. Det uppger Stefan Gustafsson, presstalesperson på polisen i region väst.

Insamlingen som har startats till förmån för familjen Gullberg är nu uppe i 127 773 kronor.

Läs hela artikeln i Borås Tidning (låst artikel)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden