Hoppning
6 juli 2019 18:07

GCT och GCL: Peder fyra och trea i Paris

ParisÄn återstår höjdarklassen på GCT i Paris, men Peder Fredricson ordnade fina framgångar redan under lördagseftermiddagen genom en fjärdeplats individuellt och en tredjeplats med laget.

GCT och GCL: Peder fyra och trea i Paris
Peder Fredricson och H&M Christian K, som här hoppar på Stadion, är på hugget i Paris. Foto: Roland Thunholm

Peder Fredricson och H&M Christian K var såväl felfria som snabba i den 1,55-1,60-klass som avgjordes under Global Champions Tour i Paris på eftermiddagen. Det räckte till fjärde plats och en solklar biljett till höjdarklassen Grand Prix, som startar 19.15. Segern gick till italienaren Lorenzo de Luca med Soory de l’Hallali.

Klassen var sista omgången i lagtävlingen Global Champions League och det blev en bronsplats för Peders lag Shanghai Swans. Utöver Peders nolla levererade Daniel Deusser dubbelt felfritt för laget med  Jasmien v. Bisschop och Cornet, medan Kim Emmen med Delvaux red in på fem fel.

För den som vill se topphoppning i dag gäller det att vara beredd klockan 19.15. Då sänds GCT:s 1,60-GP via arrangörens site. Utöver Peder är det svenskt i GP:n  genom Evelina Tovek med Mill’s Sheridan, som hade ett nedslag i nyss avgjorda klassen. Malin Barayrd Jonhssons åtta fel med H&M Indiana gjorde att hon hamnade precis utanför GP-startlistan den här gången.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden