Hoppning
14 april 2019 07:19

Ny topplacering till Peder i GCT:s Grand Prix

Grand PrixPeder Fredricson och H&M Christian K såg först till att säkra en lagseger i Mexiko. Därpå blev det ännu en framskjuten placering i Global Champions Tours Grand Prix.

Ny topplacering till Peder i GCT:s Grand Prix
Peder Fredricson och h&M Christian K satte punkt med GP-placering. Foto: FEI/Martin Dokoupil

De svenska ryttarna har placerat sig flera gånger om i Mexiko de senaste dagarna och när det var dags för Global Champions Tours Grand Prix på 1,60 var tre svenskar med.

Peder Fredricson hade strax innan säkrat lagsegern  i Global Champions League tillsammans med H&K Christian K och nu följde de upp med ännu en topplacering. Dubbel felfritt och 41,14 i omhoppningen placerade duon på fjärde plats.

Det satte punkt för några rakt igenom felfria höjdardagar i Mexiko där Peder, utöver lagsegern, placerat sig i fyra av fem starter med Zacramento och H&M Christian K. Det har resulterat i drygt 700 000 kronor i inhoppade prispengar.

Jérôme Guery och Quel Homme de Hus segrade i GP:n på 39,57. Malin Baryard Johnson och H&M Indiana hade ett nedslag och landade på plats 17, medan Evelina Tovek och Dalila de la Pomme fick 12 fel.

G30350
Pallen i GCT:s GP i Mexico City: Trean Harrie Smolders, tvåan Abdel Saïd och vinnaren Jérôme Guery. Foto: Stefano Grasso/LGCT

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden