Hoppning
19 juli 2019 07:34

Glädjescener från Aachen – se Peders avgörande runda

InternationelltGlädjen var stor i det svenska laget när det vann anrika nationshoppningen i tyska Aachen sent på torsdagen. Här kan du se Peder Fredricsons avgörande runda och läsa vad vinnarna sa på presskonferensen efteråt.

Glädjescener från Aachen – se Peders avgörande runda
Starka glädjescener när Peder Fredricson säkrade segern. Foto: Chio Aachen

Det var sport på högsta nivå och spännande så det förslog när Sverige vann nationshoppningen i Aachen för första gången sedan 1929 sent på torsdagens kväll inför 40 000 åskådare.

Segern kom med minsta möjliga marginal – Sverige slutade på 4 fel och andraplacerade Tyskland på 5 fel.

På presskonferensen efteråt fick Tysklands Daniel Deusser flera frågor om sitt tidsfel.
– Det är svårt att säga exakt var jag tappade tiden. Det är en bra fråga som någon gärna får svara på. Sverige var lite bättre än oss i dag, sa han på presskonferensen.

Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona, som hoppade av glädje inför filmkamerorna när segern säkrades, fick frågan varför Sverige är så bra just nu. Detta var ju andra segern i en nationshoppning inom mindre än en vecka. Han lyfte fram Peder Fredricsons insats lite extra.

– Det är tredje gången Peder är med i laget i år och tredje gången vi vinner. Så jag tror jag behåller honom i laget, sa förbundskaptenen.

Peder Fredricson och H&M Christian K hade 13+0 fel och klarade tiden i andra rundan med knapp marginal.

– Jag är glad över att ha bra lagkamrater som kan kompensera för mig. Jag var precis inom tiden så jag hade lite tur. Men man behöver lite tur också, sa ryttaren.

”En tuff bana”

Henrik von Eckermann var svenska lagets enda dubbelnolla

– Det var en tuff bana. Första rundan var det många nollor och man kände sedan att andra rundan var svårare. Men vi är i Aachen och det ska vara svårt. Min häst var som vanligt fantastiskt, sa Henrik von Eckermann.

Se Peder Fredricsons avgörande runda och svenska segerglädjen ovan.

Englandsbaserade Angelie von Essen har inte tävlat i Aachen på 16 år och fick en del frågor om sig själv och hästen Luikan Q

– Jag har haft hästen sedan i oktober. Han är fortfarande ganska grön på den här nivån, men han är fantastisk och gör alltid sitt bästa. Jag visste att han kunde göra det men jag var ganska nervös innan, sa hon.

Säljer hästar

– Jag producerar och säljer hästar och oftast så säljs de innan de når den här nivån. Men jag är glad de gångerna jag kan behålla en häst och komma upp till den här nivån.

– Den här hästen är inte till salu, skämtade förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Evelina Tovek i svenska laget gjorde sin Aachendebut.

– Jag är glad över att få göra detta tillsammans med min tränare Henrik (von Eckermann, reds anm.), sa hon.

Se hela presskonferensen ovan.

Svenska resultat:

Henrik von Eckermann/Toveks Mary Lou, 0+0 fel
Angelie von Essen/Luikan Q, 4+0 fel.
Evelina Tovek/Dalila de la Pomme. 0+4 fel.
Peder Fredricson/H&M Christian K, 13-0 fel.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden