Sportnytt
17 april 2018 06:30

Göteborg tar vid efter Paris

Världscupfinalerna 2019Årets världscupfinaler i hoppning och dressyr är till ända. Nu lämnas flaggan över från Paris till Göteborg som håller i nästa års finalarrangemang.

Göteborg tar vid efter Paris
Världscupfinalerna i Paris är över. Nu tar GOT Event över inför 2019 års världscupfinaler i Göteborg. Foto: Kim C Lundin

2019 års världscupfinaler i hoppning och dressyr rids 3-7 april under Gothenburg Horse Show i Göteborg. Patrik Fredriksson från GOT Event fick efter succéarrangemanget i Paris ta över FEI:s flagga från Sylvie Robert, tävlingsledare vid världscupfinalerna i Paris. Flaggan kan ses som en symbolisk stafett-pinne – nu tar Göteborgs-arrangören officiellt över!

Göteborg har en lång tradition att arrangera världscupfinaler. Eftersom den första gick redan 1979 – och det var den första världscupfinalen någonsin i hoppning _ blir det ett slags jubileum för arrangören nästa år – 40 år sedan den första finalen arrangerades på platsen. Under åren har det ridits 23 världsvupfinaler i Göteborg.

Den första världscupfinalen i dressyr reds 1986, och 1989 var första gången finalen gick i Göteborg.

2020 kommer världscupfinalerna att ridas i Las Vegas, USA, men redan året därpå blir ordningen återställd igen: Göteborg arrangerar dubbla världscupfinaler vid stadens 400-årsfirande. 31 mars till 5 april går 2021 års världscupfinaler i dressyr och hoppning i Göteborg.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden