Hoppning, Ponny
31 oktober 2020 19:33

Grevagården laddar för nervdallrande SM-finaler

Ponny-SMMästerskapet hängde på en skör tråd när restriktionernas skärptes i veckan, men nu är det dags för SM-finaler på Grevagården. Under söndagen ska det delas ut inte mindre än fyra guldmedaljer. Här kan du se vilka ryttare som har medaljläge just nu.

Grevagården laddar för nervdallrande SM-finaler
Emil Jönsson tog guld i childrens-SM i Falsterbo. Här gratuleras han av pappa Fredrik Jönsson. Foto: Anna Nyberg

Det vankas multipla SM-finaler på Grevagården utanför Skövde under söndagen. Liksom på sommarens mästerskap i Falsterbo bygger Maria Alfredsson, och det lär bli mycket nerver och tajta tätstrider med många hungriga ryttare i guldläge och strax därunder.

Tio ryttare i kategori B går in i finalen med noll fel. Bland dessa återfinns två av medaljörerna i inverkans-SM, Esmeralda Welinder med Wasabi och Adam Nyhus med Dykebeck Wild Hazel Nut. Även guldekipaget från Falsterbo, Mathilda Hansson och Sting’s Yaris, har noll fel inför finalen liksom Ellen Hammarström, som tog inverkansguld på Sundbyholm i fjol tillsammans med Tullohea Minnie. Lika många ryttare går in med fyra fel, och mycket kan hända.

I kategori C har just nu endast fem ekipage noll fel, av ursprungligen 50. Bland dessa finns vinstmaskinen Rebecca Falck Lagercrantz och Niva som har radat upp segrar i medelsvår A under den förkortade tävlingssäsong som har varit så långt. Efter en snubbling på första hindret i omgång 2 går även kämpen Smilla Gardiner in med noll fel i finalen tillsammans med Dooneens Captain Classic. En ryttare går in med ett tidsfel medan tio ryttare startar med fyra fel, däribland Linn Arvidsson som vann inverkansguld med hingsten Hembys Florian.

Linn Arvidsson återfinns med guldläge även bland D-ponnyryttarna, här med Oldrock Megan med vilken hon har noll fel inför finalen. Felfria från start är även silverekipaget från Falsterbo, Selma Staffare och Munsboro Meg, som nyligen visade toppform i semifinalen i Prins Carl Philips Pris i Borås. Ytterligare ett ekipage går in med noll fel i finalen och det är Ella Ramnegård med Kilteel Jimbob. Därefter är det ett gäng medaljhungriga fyrafelare som också är redo att ta sig an tätstriden.

I mästerskapets största kategori, children, med ursprungligen 55 ekipage är det hela 15 ekipage som går in med noll fel i finalen. Här återfinns flera av ryttarna som är i närheten av toppstriderna i ponnykategorierna, så som återigen Linn Arvidsson som rider Glenmorangie.

Det är även några ryttare som har lite extra att brås på, som exempelvis guldmedaljören från Falsterbo tillika Fredrik Jönsson junior, det vill säga Emil Jönsson som rider Be Special. Ekipaget går in i finalen med noll fel liksom nästa generation Westergren, Carl-Hugo Westergren som rider Carmelita, och nästa generation Daniel Svensson, Alicia Svensson som rider Luxor.

Det är således bäddat för stor spänning på vad som kan bli årets sista stora tävling, om det vill sig illa.

Dessutom rids finalerna i SvRF ungponny för 6- och 7-åringar under söndagen.

Se allt live på Equisport.

Totalställning SM B-ponny.

Totalställning SM C-ponny.

Totalställning SM D-ponny.

Totalställning SM children.

Start- och resultatlistor Grevagården.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden