Hoppning
9 november 2021 17:03

Guldlaget rider superfinalen

Super-GPRyttarna är kvalade och klara och nu laddas det för superfinal i Global Champions Tour i Prag nästa vecka. På startlinjen står ryttarna i det svenska guldlaget från OS i Tokyo. De tävlar mot några av världens bästa ryttare och prispotten är enorm.

Guldlaget rider superfinalen
Guldlaget från OS rider alla superfinalen i Prag. Foto: FEI/Arnd Bronkhorst

Peder Fredricson tog nyligen hem totalsegern som högst rankade ryttare efter säsongens deltävlingar i Global Champions Tour. Nu har det blivit dags för årets höjdpunkt i GCT, nämligen prestigefyllda Longines Global Champions Tour Super Grand Prix. Startfältet består av de 15 bästa ryttarna som har vunnit en vunnit en LGCT Grand Prix, eller den näst högst rankade om segraren redan är kvalad.

Superfinalen äger rum i tjeckiska Prag lördagen den 20 november och hela tre svenskar står på startlinjen. Det är guldlaget från OS, det vill säga Peder Fredricson, Malin Baryard Johnsson och Henrik von Eckermann, som ska göra upp med några av världens bästa ryttare. Henrik von Eckermann blev den siste superfinalryttaren när han i slutet av oktober vann Grand Prixen i Samorin med King Edward.

Segraren i 1,65-klassen, som består av två omgångar, får inte bara njuta av äran utan stora prispengar. Hela 1 250 000 euro ska fördelas i toppen. Utöver den stora andelen svenskar har även ridsportnationen Storbritannien lyckas få med fyra ryttare till Prag.

Sist det begav sig var det just en britt som kammade hem segerbucklan. Och visst är den numera olympiske guldmedaljören Ben Maher på plats för att försvara sin titel som han vann med Explosion W 2019.

Årets tävlande i superfinalen

Niels Bruynseels (BEL)
Olivier Robert (FRA)
Peder Fredricson (SWE)
Ben Maher (GBR)
Scott Brash (GBR)
Sameh El Dahan (GBR)
Darragh Kenny (IRL)
Sergio Alvarez Moya (SPA)
John Whitaker (GBR)
Daniel Deusser (Tyskland)
Harrie Smolders (GBR)
Malin Baryard Johnsson (SWE)
Bryan Balsiger (SUI)
Spencer Smith (USA)
Henrik von Eckermann (SWE)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden