Dressyr
24 mars 2018 20:31

Gunilla Byström och Natalie Oldfors lördagens GP-vinnare

Grand Prix-vinnareLördagen har bjudit på Grand Prix-klasser i Åstorp och Strömsholm med Natalie Oldfors respektive Gunilla Byström som segrare. I startfältet i Åstorp debuterade också ett spännande ekipage med den äran: Evigt aktuella Ulla Håkansson har tagit ytterligare en häst till GP-nivå.

Gunilla Byström och Natalie Oldfors lördagens GP-vinnare
Gunilla Byström på Vecta och Natalie Oldfors på Mickey M tog hem varsin GP-seger under lördagen (arkivbilder). Foto: Roland Thunholm/Kim C Lundin

Denna helg rids det nationell dressyr vid Åstorpsortens Ryttarförening. Under lördagen startade tio ekipage i Grand Prix-klassen, där segern togs av Natalie Oldfors på Mickey M (SWB hingst f-06 e Metall-Bonaparte, uppf Medorid AB) som red ihop 68,442 procent i årsdebuten.
”Seger i vår första start detta år och det är i en Grand Prix. Jag är så stolt över den här superkillen”, skriver Natalie på sociala medier.

Tvåa kom Carina Bondesson på Pronto med 68,152 procent och trea blev Emelie Brolin på Briman med 65,942 procent. I prispengar blev det 3000 kronor till Natalie Oldfors för segern.

Ett GP-debuterande ekipage av rang fanns också i startfältet. Vid 80 års ålder har Ulla Håkanson tagit ytterligare en häst till denna nivå. Med Diddy Cool blev det nu 64,855 procent vilket placerade ekipaget på fjärde plats i klassen – första precis utanför placering.

Grand Prix reds det under lördagen även vid Strömsholms Ridsportförenings nationella dressyrtävlingar. Där bestod startfältet av 16 ekipage, och klar seger med 71,196 procent tog Gunilla Byström på Vectra (SWB sto f-05 e Silvano-Amira, uppf Carolin Ljungcrantz & Håkan Kindblom). På andra plats kom Clara Espinosa på Gordon med 68,116 procent och trea blev Emma Karlsson på Midt-West Casino med 68,116 procent.

Resultat Åstorportens Ryttarförening
Resultat Strömsholms Ridsportförening

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden