Sverige
26 november 2021 06:23

Håll koll – fredagen i Friends

SIHS 2021Här finns allt du behöver för att hålla reda på hästfesten som pågår under fredagen i Sweden International Horse Show.

Håll koll – fredagen i Friends
Det brukar gå undan i Friends Arena men frågan är om inte shetlandsponnyernas steeplechase-lopp bjuder på mest fart. Foto: Roland Thunholm

Fredagen i Friends är uppdelad i tre pass; förmiddag, eftermiddag och kväll.

På förmiddagen är det dressyr som gäller. Eftermiddagen bjuder på internationell hoppning, en showklass där ryttarna byter grenar samt islandshästar. Under kvällspasset blir det blandad kompott, med bland annat internationell hoppning och det internationella shownumret.

Förmiddagens program

Saab Top 10 Dressage – öppen träning

Nytt för i år är att publiken kommer få ta del av ryttarnas förberedelser inför starten i Saab Top 10 Dressage genom en öppen träning på fredag förmiddag. Start kl 09.30
Lövsta Future Challenge 

U25-ryttarna rider FEI Grand Prix U25 och de unga Grand Prix-hästarna går en Intermediere II. Fredagens starter kommenteras bland annat av Patrik Kittel. Start kl 11
Startlistor unga ryttare 
Startlistor unga hästar

Clinic: Patrik Kittel Tour
Lär mer av Patrik Kittel. Start kl 13.00.

Eftermiddagens program

Internationell hoppning

I de internationella hoppklasserna möter tio av världens högst rankade utländska hoppryttare de åtta bästa svenska ekipagen. Banan är designad av Peter Lundström. Under fredagseftermiddagen är det en fyrstjärnig tävling med hinder på höjden 1,40 som gäller. Start kl 15.00.
Startlistan hittar du här.

Showtävlingar

Ryttarna möts under lättsammare former, bland annat byter hopp- och dressyrryttare tävlingsgrenar med varandra. Det blir också kamp mellan hopp- och dressyrryttare i agility.  I år blir det premiär för en ny showtävling – Fjordkampen. Ryttareliten tävlar hoppning och körning med fjordhästarna. Exakt starttid inte angiven på SIHS hemsida, men följer på hoppningen.

World Cup Icelandic Horses

För tredje året i rad avgörs världscupen i Tölt 1 under Sweden International Horse Show. Topp åtta från rankinglistan bjuds in till finalen som rids på Friends Arena. Start kl 17.00
Startlista

Kvällens program

Internationell hoppning

Dagens andra hoppklass bjuder på fyrstjärnig klass med en hinderhöjd på 1,50. Start kl 19.00.
Startlista

Shetlands steeplechase

Åtta ekipage tävlar – snabbast runt banan och över halmbalarna tar hem segern. Exakt starttid inte angiven på SIHS hemsida, men shettisnumret följer på hoppningen.

Arena Youth Tour

Arena Youth Tour är en ny ungdomstour i hoppning, som arrangeras i samarbete mellan Sweden International Horse Show och Gothenburg Horse Show. Juniorer och Young Riders får möjlighet att rida i de två stora arenorna – Friends Arena och Scandinavium. Fredagskvällen kallas för höstfinal, och de fyra bästa juniorerna och fyra bästa Young Riders från den kvalar direkt till vårfinalen i Göteborg.  Start kl 21.30
Startlista
Internationellt shownummer

Iseulys och hennes hästar är i Sverige för första gången. Exakt starttid finns inte angiven på SIHS hemsida, men shownumret följer på shettisnumret.

Julavslutning

Den traditionsenliga julparaden bjuder på julstämning. Tomtar , hästar, hundar och tapto framfört av trumpetare från Livgardets Dragonkår. Showen är designad av Owe Sandström och Lalla Nilsson. Exakt starttid finns inte angiven på SIHS hemsida, men julavslutningen följer på shownumret.

Start- och resultatlistor

SIHS hemsida

Följ också Rid fram med Ridsport

Vi sänder direkt från framridningen för dig som är inloggad.
Kl 10.15 framridning Lövsta Future Challenge i dressyr
Kl l8.00, framridning, internationell 1,50 i hoppning
Kl 20.30, framridning Arena Youth Tour i hoppning.

Så sänder SVT under fredagen

SVT Play, 17.00-17.55
SVT2, 18.00-19.00 (efterhandssändning)
SVT2/Play, 19.00-20.00
SVT24/Play, 20.00-20.30

Schema för SVT:s sändningar under fredagen och resten av helgen finns här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden