Hoppning
13 maj 2018 21:06

Hammarös sista kvalvinnare blev Jörgen Larsson

SegervanSegervana Jörgen Larsson blev helgens sista kvalvinnare i Wermland Equestrian Games i Hammarö. Med Isa L red han hem 1,30-finalen med en sekunds marginal.

Hammarös sista kvalvinnare blev Jörgen Larsson
Jörgen Larsson tog sista kvalsegern vid Wermland Equestrian Games. Foto: Christer Kristiansson

Finalen i 7-Star Spring Tours 1,30-klass blev helgen sista hoppning i Hammarö. 25 ekipage valde att starta, och nio tog sig vidare till Winning Round via felfria ritter.

Jörgen Larsson gick ut som tredje sista ryttare i omhoppningen, och då höll Sara Granqvist från Österlen täten med sin egen Areda (sto f-05 e Marwel-Manno). Men Jörgen ville annat och fick till en snabb och säker runda och putsade Saras tid med nästan en sekund.

Jörgen red Isa L (SWB sto f-03 e Cardento-Kilian, uppf Henrik Lannér, äg Maria Nilsson). Isa L hade inte visat vinnarform tidigare i veckan med 4 och 12 fel i kvalen, men nu var det inga tveksamheter om felfria rundor. Segern var värd 7 000 kronor samt värdefulla poäng i jakten på finalbiljetter till 1.30- och 1.40-finalerna som avgörs vid Runstens Grand Prix i augusti.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 119 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden