Dressyr
5 februari 2022 15:58

Han är årets KWPN-dressyrhäst

UtmärkelseUVM-medaljören och Friendsbesökaren Hermes har fått utmärkelsen Årets häst i dressyr i holländska avelsförbundet KWPN.

Han är årets KWPN-dressyrhäst
Dinja van Liere och Hermes har representerat Holland på UVM 2018 och tog hem ett brons. Arkivbild: Jenny Schwieler Staaf

Den godkände hingsten Hermes (KWPN f 2012 e Easy Game-Flemmingh, uppf G. Gijsbers, äg Joop van Uytert) har redan hunnit med att tävla internationell Grand Prix och representera Holland i Nations Cup tillsammans med Dinja van Liere, som också har ridit hingsten till brons på UVM.

Ekipaget fanns också med i det internationella startfältet i Friends Arena i slutet av förra året.

Nu har hingsten ännu en merit då han är utsedd till Årets dressyrhäst av KWPN. Det här berättar flera internatonella ridsportmedier.

Ekipaget var även aktuellt till OS i Tokyo i somras, Men då det visade sig att administrationer kring ägarregisteringen av hingsten inte var korrekt och han fortfarande var registrerad som tysk i FEI:s system blev det ingen Tokyoresa.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden