Avelsnyheter
7 februari 2020 08:41

Han är Årets uppfödare

UtmärkelseNu har SWB utsett Årets uppfödare 2019. Det är en uppfödare till tre internationella hopphästar som får ta emot sin utmärkelse i samband med bruksprovet om några veckor.

Han är Årets uppfödare
Peder Fredricson och Catch Me Not S. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Agria Djurförsäkring och SWB som tillsammans varje år utser Årets uppfödare.

För 2019 går utmärkelsen till Krister Svedberg, Blädde Gård.

Under 2019 var han uppfödare till tre hästar som tävlade i internationell Grand Prix:

  • Catch Me Not S (SWB val f 2006 e Cardento 933 u Ralméa e Ramiro’s Son, äg Ebba Berglöf) som med Peder Fredricson var trea i världscupfinalen i Göteborg och har flera placeringar i internationella 1,50- och 1,60-klasser,
  • Cute S (SWB sto f 2009 e Pessoa VDL 1163 u Queen S e Quite Easy, äg Samia Staehle) som har tävlat internationellt både med Peder Fredricson och Stephanie Holmén. Cute S var bland annat trea i Falsterbos derby tillsammans med Peder Fredricson och är nu såld till USA.
  • Meluha S (SWB sto f 2008 e Jaguar Mail 1144 u Moon Light Shadow e Cardento, äg Magnus Jacobson) som tillsammans med Magnus Jacobsson placerat sig i internationella 150-klasser.
Peder Cute S Rtwb
Peder Fredricson och Cute S i Falsterbo Derby. Foto: Roland Thunholm

Alla tre hästar har också ett flertal segrar och placeringar vid nationella- och elittävlingar i Sverige.

Priset delas ut i samband med bruksprovet på Grevagården och består av ett stipendium på 10 000 kronor. Detta berättar SWB på sin webbplats.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden