Blogg
14 juli 2014 21:50

Häng med på en terrängrunda

Hopp- och dressyrkvoten är fylld efter de åtta dagar Fälttävlansbloggen hängde i Falsterbo. För dig som känner detsamma finns räddningen här i form av flera filmer tagna med hjälmkamera i terrängen. Varför inte hänga med Ludwig Svennerstål runt Badminton? Eller Paul Tapner i Aachen?

Falsterbos hunting är rolig och trevlig på alla sätt. Men fälttävlan är det inte. Men det finns sätt att råda bot på abstinensen. Svenske OS-ryttaren Ludwig ”Ludde” Svennerstål imponerade när han var felfri på hinder i Bamintons tuffa terräng tidigare i år. Han slutade åtta med Alexander i den fyrstjärniga klassikern som var svårare än på många år. Ryttaren filmade hela terrängen med en hjälmkamera. Nedan kan du rida Badminton med ”Ludde”.

 

Förra året regnade det i Aachen under terrängdagen. Och när det regnar i Aachen REGNAR det. På riktigt. Det syns i filmen nedan som Australiens Paul Tapner filmade med hjälmkamera under terrängen. Men filmen ger också bra känsla för banan och de rejäla trestjärniga hindren.

En annan världsstjärna som har ridit med kamera är Australiens Paul Tapner. Nedan tar han med tittaren till ett blött Aachen och Nations Cup förra året. 

Den som längtar till årets tävlingar i Malmö på Ribersborg kan hänga med Pontus Hugosson på den här rundan i den tvåstjärniga klassen 2012. 

En annan klassisk tävlingsplats är tyska Luhmühlen. Här finns en film när Tysklands OS-guldmedaljör rider tävlingens trestjärniga klass med FRH Escada JS förra året.  

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden