Dressyr
19 mars 2019 06:30

Här är dressyrstjärnorna som rider i Göteborg

FinalklaraNio ekipage från den västeuropeiska ligan kvalificerar sig till dressyrens världscupfinal vid Gothenburg Horse Show. Här hittar du listan över vilka ryttare som gör upp med Isabell Werth, Patrik Kittel och Tinne Vilhelmson Silfvén.

Här är dressyrstjärnorna som rider i Göteborg
Helen Langehanenberg, Isabell Werth och Hans Peter Minderhoud är tre av dressyrryttarna med biljett till världscupfinalen i Göteborg. Foto: Roland Thunholm

När sista omgången av dressyrens världscup reds i holländska ’s-Hertogenbosch i helgen, blev det också klart vilka ryttare som får de eftertraktade biljetterna från den västeuropeiska ligan till finalen i Göteborg.

Nio ekipage går vidare från den västeuropeiska ligan. Den regerande mästaren Isabell Werth, Tyskland, är redan kvalificerad till finalen. Totalt får maximalt tre ryttare från varje land rida dressyrens världscupfinal, vilket gör att två topp-9-tyskar missar finalplatserna. I ett pressmeddelande från FEI meddelas att det är Helen Langenhanenberg och Dorothee Schneider som får göra Isabell Werth sällskap till Göteborg. Tredjeplacerade Benjamin Werndl och åttondeplacerade Frederic Wandres får stå över denna gång.

Följande västeuropeiska ryttare är enligt rankingen och FEI:s pressmeddelande klara för Göteborg:

  • Isabell Werth, Tyskland
  • Helen Langehanenberg, Tyskland
  • Dorothee Schneider, Tyskland
  • Daniel Bachmann Andersen, Danmark
  • Patrik Kittel, Sverige
  • Hans Peter Minderhoud, Nederländerna
  • Maria Caetano, Portugal
  • Tinne Vilhelmson Silfvén, Sverige
  • Judy Reynolds, Irland

Ridsport har tidigare meddelat vilka dressyrryttare som rider världscupfinalen från den nordamerikanska ligan och den centraleuropeiska ligan.

Slutställning FEI Dressage World Cup Western European League

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 123 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden