Dressyr
9 augusti 2018 07:39

Hårt spänd nosgrimma ger EM-ryttare gult kort

VarningStorbritanniens Charlotte Dicker har fått gult kort av Internationella Ridsportförbubundet, FEI, efter att en funktionär bedömde att nosgrimman på hennes häst var för hårt spänd på EM i Frankrike.

Hårt spänd nosgrimma ger EM-ryttare gult kort
Det var i samband med en kontroll på EM för unga ryttare som det gula kortet delades ut. Bilden är från ett annat sammanhang. Arkivfoto

Det var efter det individuella testet på EM för unga ryttare i franska Fontainebleau i juli som det gula kortet delades ut.

En funktionär kontrollerade utrustningen på Charlotte Dickers häst Sabatini och bedömde att nosgrimman var så hårt spänd att det räknades som ”abuse of horse”.

Detta gav ryttaren en varning i form av ett gult kort och nu säger hon till Horse and Hound att hon vill att tillämningen av reglerna ska ses över.
– Jag hade samma mjuka, fodrade nosgrimma som i lagtävlingen dagen innan, och den var spänd i samma hål. Jag har haft nosgrimman på samma sätt hela säsongen utan att ha fått någon kommentar från någon funktionär, säger hon till den brittiska tidningen.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden