Sverige
21 februari 14:56

Häst fastnade i boxen – brandkåren fick rycka ut

OlyckaUPPDATERAD Räddningstjänsten fick rycka ut till ett privatstall i närheten av Strömsholm under måndagen, då en häst hade rullat fast i boxen.

Häst fastnade i boxen – brandkåren fick rycka ut
Räddningstjänsten ryckte ut till Strömsholm under måndagen. Foto: iStock

Vid lunchtid på måndagen gick larmet till räddningstjänsten om en djurräddning i ett privatstall i närheten av Ridskolan Strömsholm. En häst hade rullat fast mot boxdörren och man befarade att den skulle skada sig om dörren öppnades.

Räddningstjänsten tillkallades med hopp om att man kanske skulle kunna såga upp en öppning från en annan del av boxen. Det hela löste sig dock när hästens ryttare lyckades kila in en ”halmkaka” mellan hästen och boxdörren.

På så vis kunde boxdörren försiktigt öppnas och hästens framdel kunde dras ut i gången. Veterinären som tillkallats gav hästen smärtstillande innan den efter en stund reste sig upp. Hästen klarade sig oskadd efter incidenten och var dagen efter ute i hagen som vanligt.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden