Sverige
3 december 2020 11:55

Hästar skrämda av enduroåkare – händelsen polisanmäld

BrottsmisstankeI helgen mötte en grupp ryttare och deras hästar två män på motorcyklar i skogen, ett möte som slutade med skenande hästar. "Det är hemskt att vuxna karlar medvetet försöker skada människor. Vi måste agera innan vi har en dödsolycka", säger Pia Johansson, en av ryttarna.

Hästar skrämda av enduroåkare – händelsen polisanmäld
Två förare på endurocyklar skrämde hästarna i skogen. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: iStock

En grupp med sex ryttare på islandshästar var i helgen ute och red i skogen mellan Stackbo och Valsjön i närheten av Gävle, när de plötsligt mötte de två enduroåkare. Det höga ljudet från motorcyklarna skrämde hästarna, som skenade.

– Min häst fick panik och drog till skogs. Jag höll på att ramla av när hästen hastigt drog in i skogen. Hjälmen flög av och blev hängande runt halsen, berättar Elin Kvist, som red först i gruppen, för Arbetarbladet.

Efter att ryttarna försökt prata med männen, startade de sina motorcyklar igen för att köra vidare – något som återigen skrämde hästarna.

– Då utbröt ny panik och skenande hästar. Vi var skärrade och hann inte ta registreringsnummer, men vi har gjort en polisanmälan. Det är hemskt att vuxna karlar medvetet försöker skada människor, säger Pia Johansson, som också var med i gruppen, till tidningen.

Männen som ryttarna mötte i skogen verkar inte vara medlemmar i den närliggande motorklubben. Pia Johansson menar att det olagliga körandet i skogen måste stoppas, innan det sker en dödsolycka.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden