Nyheter
11 juni 2021 13:53

Hela Sveriges häst-tävlingen är avgjord

HögvaktshästTävlingen är avgjord fuxen som ska bli högvaktshäst ska heta Honnör. Nästan 2 000 förslag lämnades in, alla med H som första bokstav.

Hela Sveriges häst-tävlingen är avgjord
Det blev honnör för namnet Honnör. Foto: Beridna Högvakten

Vinnare i Beridna högvaktens tävling blev Håkan Hansson från Hjärnarp. Han får överlämna Honnör (f. -16, e. High Cruiser – Briar) vid en ceremoni i Stockholm i samband med Beridna högvaktens dag 7 december.

Nästan 2 000 förslag på namn som börjar på H lämnades in, och hela 130 av dem löd Honnör. Sedan skulle juryn ta ställning till 600 olika hästnamn och vaska fram tio finalister. Sedan fick folket rösta, och Honnör fick 25,4 procent av rösterna. Hubertus och Hero kom på andra och tredje plats.

Honnör är en fuxvalack med en mankhöjd på 175 centimeter. Just nu utbildas han på Strömsholm. Det handlar om varierat arbete plus att vänja sig vid att gå med olika ryttare – och med ryttare som bär sabel.

”Till sommaren kommer han att få träffa sina nya vänner på Beridna Högvakten under en härlig månad av grönbete innan resan mot att bli högvaktshäst börjar på Kavallerikasern”, skriver Beridna högvakten på sin hemsida.

Men det är inte bara Håkan Hansson som får pris. Andrapristagaren får en privat visning av Hovstallet och tredjepristagaren får biljetter till Sweden International Horse Show, plus ett besök i Owe Sandströms ateljé.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden