Dressyr
8 november 2018 11:06

Hela tyska EM-guldlaget klart för Friends

SIHSYtterligare två toppryttare har anslutit sig till den lilla exklusiva skara som ska rida Saab Top 10 Dressage i Friends Arena. Det betyder att alla ryttare från det lag som tog EM-guld i Göteborg åter tävlar i Sverige.

Hela tyska EM-guldlaget klart för Friends
Helen Langehanenberg och Dorothee Schneider är klara för start i Friends Arena. Foto: Roland Thunholm och Liz Gregg/FEI

Tyska toppryttarna Helen Langehanenberg och Dorothee Schneider är klara för Sweden International Horse Show. Tillsammans med Sönke Rothenberger och
Isabell Werth tog de EM-guld i Göteborg 2017 och om bara några veckor är alltså hela kvartetten tillbaka i Sverige igen.
”Saab Top 10 samlar världsryttare på ett sätt som är helt unikt,” säger Patrik Kittel, som ansvarar för inbjudningarna till tävlingen, i ett pressmeddelande.

De två nytillkomna ryttarna har en rad fina meriter. Dorothee Schneider red  i det tyska guldlaget både på VM i Tryon tidigare i höstas och vid OS i Rio de Janeiro 2016. Med Sammy Davis Jr ligger hon sjua på världsrankingen.

Helen Langehanenberg var trea i Saab Top 10 förra året. Med Damsey FRH var hon nyligen världscuptvåa i Herning och de tog också en världscupseger i Neumünster i år. Helen Langehanenberg är en av fem i världen som har ridit på över 90 procent i Grand Prix kür.

6 av 10 ryttare är klara för Saab Top 10 Dressage:

  • Sönke Rothenberger – Cosmo
  • Isabell Werth – Weihegold OLD
  • Patrik Kittel – häst ej klar
  • Therese Nilshagen – Dante Weltino OLD
  • Dorothee Schneider – Sammy Davis Jr
  • Helen Langehanenberg – Damsey FRH

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 117 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-