Avelsnyheter
17 mars 2020 09:27

Helgstrand ställer in hingstvisning i Danmark

Digital showPå måndagen meddelade även Andreas Helgstrand att de tvingas ställa in sin hingstvisning som skulle hållas i Danmark den 4 april. I stället ska hingstarna filmas och presenteras med sina styrkor och svagheter.

Helgstrand ställer in hingstvisning i Danmark
Helgstrand Dressage väljer på grund av coronaviruset att satsa på digital visning av såväl hingstar som saluhäastar. Foto: Skärmdump Helgstrand Dressage

Helgstrand Dressage hyser fortfarande en förhoppning om att kunna genomföra en hingstvisning i maj i stället.

– Just nu vet vi inte om det kommer att gå, men vi håller dörren öppen, säger Andreas Helgstrand i ett filmklipp på sociala medier.

I stället för hingstvisning på plats kommer Helgstrand att erbjuda ”dagens hingst” på sociala medier där stoägarna får se film på hingsten i daglig träning och lyssna till vad den har för styrkor och svagheter och vilka ston den bäst kan passa till.
– Med det här upplägget tror jag att vi kan vända hela situationen till något positivt och varje hingst får mer uppmärksamhet och vi kan berätta mer om vad den har på insidan, säger Andreas Helgstrand.

Även saluhästarna kommer att filmas i större utsträckning för att förse eventuella spekulanter med filmer nu när resandet begränsas av coronaviruset.

Här berättar Andreas Helgstrand själv om beslutet:

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden