Hoppning
27 maj 2018 19:46

Hemmahoppets sköna 1,50-repris

NationelltHemmaryttaren Viktor Melin upprepade fjolårets bedrift och vann 1,50-klassen när det var delfinal i 7 Star i Norrköping på söndagen, Josephine Karlsson överraskade och vann 1,40 och ännu en Norrköpingsryttare – Helena Lundbäck – tog hem 1,30-klassen.

Hemmahoppets sköna 1,50-repris
Viktor Melin sken i kapp med solen efter att ha upprepat bedriften att vinna Norrköpings 1,50-klass. Foto: Roland Thunholm

På söndagen var det delfinal i 7-star under Norrköping International Horse Show. Hemmaryttaren Viktor Melin upprepade fjolårets bedrift och vann 1,50-klassen.

Alla dar i veckan vill man starta sist, sannolikheten att vinna ökar ju. Viktor Melin.

Viktor Melin och Atina (KWPN sto f 2005 e Cartier VD Heffinck-Waitaki, uppf Peter Lennen, äg Melinhorses) hade precis samma läge som förra året.

Ekipaget var bäst i grundomgången av 7-stars 1,50-klass och fick gå ut sist i omhoppningen. På hemmaplan. Med brorsan David för en gångs skull hemma i Norrköping och i publiken.
– Det är självklart mer press, men jag gillar det läget. Alla dar i veckan vill man starta sist, sannolikheten att vinna ökar ju, säger Viktor.

Ridsport
Viktor Melin och Atina på väg mot seger. Foto: Roland Thunholm

Förutom brorsan David fanns som alltid pappa Pelle Melin med och coachade.
– Pappa coachar mig kring vilken plan vi ska ha och ordnar med allt runtomkring. Mamma är mest mat, säger Viktor och skrattar.

Elva nollor
Till omhoppning var det elva nollor som slogs om de sju placeringarna. Men väl där var det många som hade en bom ner. Förutom Viktor, var det endast Elin Sjögren/West Side River som var dubbelnolla.

20180527_josephine_karlsson_jessicaohlsson3
Josephine Karlsson var en lite otippad vinnare i 7 Stars delfinal över 1,40-hinder. Foto:Jessica Ohlsson Foto:Jessica Ohlsson
Ridsport
Stephanie Holmén och Maddox flög över hindren i 7-åringarnas final. Foto: Roland Thunholm Foto: Roland Thunholm

I 7 Stars delfinal i 1,40 var det Stephanie Holmén som låg bäst till inför omhoppningen, men hon fick se sig slagen av Josephine Karlsson med Nolita de Loubet.
– Jag tänkte att det bara är att köra så det ryker, säger Josephine.
Och det gick hem. Det var långa sträckor mellan hindren så det gällde att ha bra tempo, vilket Josephine hade från start.

1,30 blev mest spännande med åtta nollor till omhoppning varav fem var felfria även där. Snabbast var Norrköpingsryttaren Helena Lundbäck med Klara F.

På söndagen hade också 7-åringarna sin final, och denna vanns av Stephanie Holmén/Maddox och gick över 1,40-hinder.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden