Hoppning
11 juni 2020 09:49
Ridsportplus

Henrik och Best Boy går skilda vägar

Såld topphästHenrik von Eckermann och Janika Sprunger har beslutat sig för att sälja Best Boy, som Henrik bland annat red till en tredjeplats i världscupen i Helsingfors i höstas. "Vi behövde få in pengar för att klara verksamheten", förklarar Henrik von Eckermann.

Henrik och Best Boy går skilda vägar
Henrik von Eckermann och Best Boy 2 fixade svensk seger i Friends i november 2019. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det är familjen Gulliksen i Norge som blir nya ägare till Best Boy 2 (Hann f 2008 e Contagio – Sunrise).
− Vi känner familjen väl och har diskuterat affären direkt med dem. Än så länge är det inte bestämt vem som ska rida honom, säger Henrik von Eckermann.
Han kommer att sakna hästen, som tidigare reds av Melanie Mändlie och har tävlats av Henrik sedan våren 2019.


− Vi köpte honom med tanke på att han skulle vara en bra häst på 145-150, men han har överträffat våra förväntningar. Han har presterat fint i flera Grand Prix-klasser, bland annat i St Tropez i höstas, i samband med GCL, där han slutade åtta. Efter varje tävling har han kommit hem med bra placeringar.

Han har överträffat våra förväntningar

Bland Best Boys meriter finns också en fjärdeplats i en 155-hoppning i Waregem, tredjeplatsen i världscupomgången i Helsingfors i höstas, och segern i en 150-klass på Friends i november.
− Best Boy var också den första hästen vi ägt själva, förutom några yngre hästar, säger Henrik.

Säljer för att klara ekonomin

Den ekonomiska verkligheten var den främsta orsaken till att Best Boy säljs.
− Vi måste överleva. Det har inte blivit många prispengar på kontot i år, och vi måste hitta sätt att gå vidare. Jag hade gärna haft kvar honom, men vi vet att han får ett bra hem.

Laddar för tävling

Nu finns också en ljuspunkt i Henrik von Eckermanns och andra proffsryttares tillvaro. Första tävlingen stundar, i St Tropez i Frankrike.
− Det känns verkligen kul att få berätta att vi snart får åka iväg på tävling. Det är två 4* och en 5* tävling med start i nästa vecka som vi är anmälda till. Alla hästarna är startklara, men jag har ännu inte bestämt vilka hästar som åker med.
− Det är heller inte klart hur många hästar som får åka med, eftersom det gäller restriktioner för tävlingen. Den kommer bland annat att arrangeras utan publik, säger Henrik von Eckermann.

En häst blir dock kvar hemma i stallet.
Mary Lou får vila lite längre från tävling. Vi sparar på henne i år, eftersom året blivit som det blivit, och satsar på nästa år.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden