Hoppning
29 mars 2018 19:33

”Nu vet jag att hon alltid kommer med mig hem igen”

LyckaDet är en lycklig Henrik von Eckermann som Ridsport pratar med på torsdagskvällen, samma dag som det blev offentligt att han får behålla Mary Lou tack vare Toveks köp.
– För en gångs skull känner jag ett stort lugn, säger Henrik.

”Nu vet jag att hon alltid kommer med mig hem igen”
Du och jag, kompis. Foto: FEI

Under torsdagen stod det klart att GT Elite Scandinavia AB, en del av Tovekskoncernen, köper Mary Lou (numera Toveks Mary Lou) som Henrik von Eckermann har haft så stora framgångar med.

Det ständiga hotet om att Mary Lou ska förvsinna från stallet är borta – Henrik får behålla sin stjärna.
– För en gångs skull känner jag ett stort lugn. Man behöver inte oroa sig när telefonen ringer och när folk drar i henne, säger Henrik.
–  Jag är otroligt tacksam över det här och hoppas att vi har många år framför oss tillsammans.

Den förra ägaren Karl Schneider, vars anläggning Henrik är baserad på, är också lycklig över att Mary Lou blir kvar i stallet. Han har flera gånger bedyrat hur förtjust han är i Mary Lou och meddelade i Göteborg förra året att Mary Lou inte var på marknaden under 2017 för att hon och Henrik skulle kunna satsa.

Vågar tänka långsiktigt

Under 2018 har det redan spekulerats flera gånger i om en försäljning var på gång och senast i Göteborg sa Henrik att han inte visste säkert om han hade Mary Lou kvar till världscupfinalen i Paris. Nu kan han plötsligt tänka mycket längre än så, för första gången.

– Nu behöver det inte bara vara kortsiktigt. Jag kan lägga en plan utan att tänka på att hon kan försvinna. Så har jag aldrig haft det förut.
– Innan har det varit en mixad känsla vid framgångar – glädje och lite oro över att hästen snabbt kan försvinna. Nu kan jag glädjas fullt ut när det går bra och veta att även om vi har vunnit kommer Mary Lou alltid med mig hem igen.

Henrik von Eckermann, Mary Lou
Henrik von Eckermann och Mary Lou. Arkivbild: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden