Avelsnyheter
29 augusti 2018 20:23

Hingsten Weltman är död

DödsfallHingsten Weltman 975 är död. Han var hästen som sammanförde Tinne Vilhelmson Silfvén med Antonia Ax:son Johnson och därmed la grunden till Lövsta Stuteri.

Hingsten Weltman är död
Tinne Vilhelmson Silfvén och Weltman. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är Lövsta Stuteri som på sin webbplats berättar att Weltman (Weltruhm-Ecuador xx, uppf. Horst Zeide, äg Lövsta Stuteri) har fått somna in.

På Lövstas webbplats berättas också att hingsten var Antonia Ax:son Johnsons drömhäst när hon fann honom som unghäst. Weltman sammanförde henne med Tinne Vilhelmson Silfvén då hon sökte en ryttare till den svarte hingsten. I och med detta började ett partnerskap som har utvecklat Lövsta stuteri till den anläggning det är i dag.

– Självklart är det sorgligt, men Weltman finns för alltid ”närvarande” eftersom jag träffade Antonia och vi är där vi är idag tack vare honom, säger Tinne Vilhelmsson Silfvén på Lövstas webbplats.

Weltman var A-premierad och har tävlat Grand Prix-dressyr. Bland de knappt 200 avkommorna märks bland andra Grand Prix-hästarna Wellington och Welton Five.

Weltman blev 23 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-