Sverige
4 april 2019 20:41

HNS har fått en ny vd

HästnäringHästnäringens Nationella Stiftelse HNS har i dag fått en ny vd, efter Stefan Johanson som hastigt avled i vintras.

HNS har fått en ny vd
Karolina Lagerlund har varit tf vd för HNS sedan i januari. Foto: Anna Nyberg

Det blir inte helt överraskande Karolina Lagerlund som tillträder som vd. Karolina har varit knuten till HNS sedan januari 2012 och bland annat jobbat med samhälls- och myndighetskontakter, hästnäringens utbildningsfrågor och kommunikation. Hon har en masterexamen i husdjursvetenskap och har fungerat som tf vd sedan Stefan Johansons bortgång.

− Det finns en stor ödmjukhet – men samtidigt entusiasm och glädje – inför uppdraget som vd för HNS. Jag känner ett starkt stöd från hela styrelsen och många vänner i Häst-Sverige, säger Karolina Lagerlund.
En stor utmaning är att hitta en långsiktig finansiering av HNS, som varje år kanaliserar 50 miljoner kronor till hästsektorn och riksanläggningarna.
− Den finansiering vi har i dag är inte av det permanenta slaget. I övrigt väntar ett strategiarbete där vi ska göra en plan framåt.

Karolina Lagerlund har sju års erfarenhet av att arbeta med att knyta samman hästsektorn och föra dess talan gentemot politiker och myndigheter.
− Min upplevelse är att vi har en stabil grund att stå på, och inom hästföretagandet finns det en god framåtanda, något som verkligen lyste igenom i Hästföretagarforum tidigare i dag.
− Det har hänt mycket under de tio år som Hästföretagarforum genomförts, och med hjälp av den nya kvalitetssäkringen har vi fått ett nytt bra verktyg att arbeta med, säger Karolina Lagerlund.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden