Distansritt
18 maj 2020 07:13

Hoppet lever för årets VM

MästerskapHoppet är inte helt ute för årets VM i distansritt, som är planerat att ridas i september.

Hoppet lever för årets VM
Hela det spanska guldlaget från VM 2019. Från vänster: Jaume Punti Dachs på Echo Falls, Maria Alvarez Pnton på JM Bucefala, Omar Blanco Rodrigo på Priam des Roches och Paula Muntala Sanchez på T'Aime de Coeur. Foto: FEI/Martin Dokoupi

I ett uttalande från Internationella Ridsportförbundets kommitté för distansritt står det klart att inget definitivt beslut är taget gällande årets VM i distansritt.

Kommittén har haft ett telefonmöte för att diskutera huruvida mästerskapet borde ställas in eller inte med anledning av den pågående coronapandemin.

Under mötet beslutades att det skulle avvaktas lite till med att ta beslutet. Det diskuterades också möjligheten att skjuta upp VM till 2021.

VM är planerat att ridas i italienska Pisa den 5 september. Kommittén ska lämna besked om mästerskapet blir av eller inte i början av juni.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden