Fälttävlan
31 oktober 2021 08:58

Idag avgörs Sofia Sjöborgs femstjärniga debut

DebutantEfter en fin dressyr och en stabil runda i terrängen är det dags för hoppningen i dag för Sofia Sjöborg och Mighty Dwight. De är båda debutanter i femstjärnigt.

Idag avgörs Sofia Sjöborgs femstjärniga debut
Sofia Sjöborg. Arkivbild. Foto: Trevor Holt

För en månad sedan tog 23-åriga Sofia Sjöborg en individuell 13:e plats vid EM med 10-åriga Bryjamolga vh Marienshof Z.

Den här helgen är det med 16-åriga DHI Mighty Dwight (KWPN f -05 e Labor’s Vdl Indorado – Havidoff) som Sofia Sjöborg tävlar. För både häst och ryttare är det debut i femstjärnig klass. Ekipaget startade sin första enstjärniga klass 2014, tog brons i junior-EM 2016 och hamnade på plats 17 när Young Rider-EM gick av stapeln. Under 2021 har ekipaget placeringar i fyrstjärnigt.

Under dressyren i franska Pau blev resultatet 73,21 procent, vilket gjorde att ekipaget hamnade på sjätte plats inför terrängen. Väl ute på banan blev det ett gäng tidsfel som resultat efter en trygg runda på hinder. Ekipaget ligger på 24:e plats inför dagens banhoppning.

Under söndagens hoppning blev det dessvärre hela 24 fel och ekipaget slutade till sist på plats 33 i debuten.

Här hittar du start- och resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden