Hoppning
15 april 2018 22:40

Inget Ekot i P4 – Douglas hoppning prioriterades av SR

Ridsporten prio ettAtt ridsporten får annat att i media att maka på sig är inte så vanligt. Under söndagen valde dock Sveriges Radio att inte sända Ekot i P4 – i stället var det Douglas Lindelöws finalrunda som sändes.

Inget Ekot i P4 – Douglas hoppning prioriterades av SR
Douglas och Zacramento. Foto: Roland Thunholm

Somliga kan säkert minnas när SVT bröt en omhoppning i världscupen till förmån för ett UR-program för några år sedan, med påföljande tittarstorm och en ursäkt från ansvarig utgivare.

Under söndagen gjorde Sveriges Radio något helt annat och valde att inte sända Ekots nyheter i P4 eftersom Douglas Lindelöw just då skulle hoppa med Zacramento.
– Precis så var det. Det var så pass avgörande och vi hänvisade därför alla som ville höra Ekot till andra kanaler, säger Radiosportens chef Markus Boger.

Markus Boger
Radiosportens chef Markus Boger. Foto: Stina Gullander/Sveriges Radio

I P4 Extra sändes det under eftermiddagen inhopp från radarparet Maria Gretzer och Christian Olsson vid mikrofonerna i Paris. När Ekot skulle gå igång klockan 15 var det så dags för Douglas att göra entré och då valde SR att låta nyhetslystna byta till P1 eller P3 där Ekot också sändes.
– Vi kan göra så när det är avgörande sportsliga skeenden och det kan hända i exempelvis fotbollsmatcher. Ekot och Radiosporten har ett tätt samarbete och det finns flexibilitet att göra så här – det är inte lika stelt som det var förr i tiden, säger Markus.
– Vi hade ju gjort en prioritering redan från början genom att ha Maria och Christian på plats i Paris, redan innan vi visste hur det skulle gå. När det visade sig bli så pass bra med två svenskar med i toppstriden ville vi spegla det och då växte hoppfinalens prioritering i styrka.

”Tripp-trapp-trupp-tripp”. Här kan du höra när Christian Olsson och Maria Gretzer refererar en annan hoppning från i dag i form av Henrik von Eckermanns sista runda.

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden