Sport
8 maj 2020 19:58

Inget EM i de olympiska grenarna 2021

InställtDet blir inga Europamästerskap i hoppning, dressyr, fälttävlan och paradressyr nästa år.

Inget EM i de olympiska grenarna 2021
Sverige tog hem lagbronset vid EM i Rotterdam. Patrik Kittel, Juliette Ramel, Antonia Ramel och Therese Nilshagen jublade av glädje tillsammans med Bo Jenå. Nu får gänget vänta ända till 2023 med att försvara sitt brons. Foto: Roland Thunholm

Det är med anledning av att OS i Tokyo kommer att hållas 2021 i stället för i år som EM i de olympiska grenarna ställs in. Detta berättar Internationella Ridsportförbundet, FEI, i ett pressmeddelande.

Hoppning, dressyr och paradressyr skulle ha gått i Budapest, Ungern, medan fälttävlan skulle ha ridits i franska Haras du Pin.

OS ska gå mellan den 23 juli och 8 augusti 2021 och Paralympics mellan 24 augusti och 5 september.

EM i de icke-olympiska grenarna körning och voltige går i Budapest som planerat.

”Tillsammans med arrangörerna i både Budapest och Haras du Pin och Ungerns och Frankrikes nationella förbund har vi undersökt varje möjlighet att ha EM 2021. Men vi har insett att det inte går att ha dessa viktiga tävlingar så nära OS och Paralympics,” säger FEI:s generalsekreterare Sabrina Ibáñez i pressmeddelandet.

Nästa EM i hoppning, dressyr, fälttävlan och paradressyr blir 2023 då 2022 är ett VM-år. Det är inte klart var mästerskapen 2023 ska gå än.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden