Dressyr, Hoppning
6 juli 2022 10:26

Internationella ryttarna klara för Falsterbo

FHS 2022Många av de aktuella VM-ekipagen lyser med sin frånvaro när masterlistorna publicerats för årets Falsterbo Horse Show. Samtidigt blir det ett tillfälle för publiken att upptäcka nya favoriter – och svenskgänget som är på plats går inte av för hackor.

Internationella ryttarna klara för Falsterbo
Peder Fredricson och H&M Christian K sprider stjärnglans över Falsterbo (arkivbild). Foto: LGCT

Rolf-Göran BengtssonAngelie von EssenJens FredricsonPeder Fredricson och Wilma Hellström, där har ni laguppställningen när det ska ridas Nations Cup i hoppning i Falsterbo. Det meddelade Henrik Ankarcrona på tisdagens pressträff i Falsterbo.

Nu är även resten av de internationella hoppryttarna klara för start, och det är inte det vanliga stjärnspäckade startfältet som vi är vana att se i Falsterbo. Anledningen är förstås att tävlingen ligger nära VM i Herning, vilket innebär att de riktigt heta VM-ekipagen är inne i slutfasen av VM-uppladdningen.

Spännande och bra sport lär det bli oavsett – och ett tillfälle för publiken att förälska sig i nya favoriter. På plats finns ändå några VM-aktuella ryttare, om ej de mest VM-aktuella. Bland andra får vi se brittiska Ellen Whitaker och holländska Johnny Pals. Vi får även se regerande Europamästaren, Tysklands André Thieme, familjen Gulliksen, världsryttaren Steve Guerdat och ett helt gäng svenskar utöver Nations Cup-laget. Se listan över hoppryttare här under.

VM-dansk i dressyren

På dressyrsidan får publiken bland annat tillfälle att njuta av nyligen VM-uttagna Daniel Bachmann Andersen, dock inte med VM-hästen Marshall-Bell. Spanske OS-ryttaren Severo Jurado Lopez, som i våras lämnade Helgstrand efter sju år som beridare och startade eget, finns också med i startfältet. För Sverige hittar vi bland andra Johanna Due-Boje som nyligen klivit in i A-truppen och Patrik Kittel med Blue Hors Zepter som gjort en raketresa på världsrankningen.

I de trestjärniga klasserna ser vi också Patrik Kittel, denna gång med Forever Young HRH, och bland andra ”still going strong” Ulla Håkanson med Diddy Cool, Elin Aspnäs och Jacob Nörby Sörensen. Se listorna över dressyrryttarna här under.

Deltagarlista CSIO5* hoppning.

Deltagarlista CDIO4* dressyr.

Deltagarlista CDI3* dressyr.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden