Hoppning
13 juni 2021 19:03
Ridsportplus

Isabell och Hieke går från klarhet till klarhet

På väg uppåtJüri Sokolovski var åter oslagbar i högsta klassen på Wermland Equestrian Games. Men Isabell Bengtsson och Hieke gav honom en match.
─ Jag är så glad över att ha en häst som gör att jag kan tävla på den här nivån igen, säger hon.

Isabell och Hieke går från klarhet till klarhet
Isabell Bengtsson och Hieke slutade tvåa i finalklassen på Hammarö. Foto: Christer Kristiansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

I ett antal år har hon funnits där, strax bakom de främst placerade. Det blev visserligen en silvermedalj i utomhus-SM 2015, just på Wermland Equestrian Games dessutom, men annars har Isabell Bengtsson inte låtit tala mycket om sig de senaste åren.

─ Jag var ute mycket som B-ponnyryttare, berättar Isabell Bengtsson med ett leende.
─ De senaste åren har jag mest ridit yngre hästar, men nu har jag två hästar på 1,50-nivå, och min bästa häst är Hieke (KWPN sto f 2012 e Zambesi –  Calvados, uppf JHJ Blaauwgeers, äg  Matterhorn Equestrian AB), berättar Isabell strax efter prisutdelningen i 1,50-hoppningen som också var en delfinal i 7 star-touren.

Ekipaget var först att sätta nollan i grunden, och följaktligen först ut bland de nio felfria som gick till omhoppning. En felfri runda till med en tid som räckte till en andraplats blev resultatet, 29 hundradelar långsammare än segertiden.
─ Jag var inte långt från Jüris tid, men som först ut hade jag inget att förhålla mig till utan fick göra min egen plan.

Hieke är inte till salu

Andraplatsen är den bästa placeringen hittills med Hieke, som Isabell hoppas mycket på.
─ Hon är bara nio år och jag hoppas verkligen att jag kan behålla henne så att vi kan fortsätta utvecklas. Och just nu är hon inte till salu i alla fall, oavsett bud.

Det är en häst med mycket energi och hon brukar bli bättre och bättre under ett meeting

Nästa tävling blir för Isabell Bengtssons del Fjärås Hoppryttares meeting på Åbytravet nästa helg, med en sista chans att samla poäng för att rida finalen i Falsterbo.
─ Det vore väldigt roligt att få hoppa i Falsterbo. Jag tror att Hieke är redo för det.
─ Det är en häst med mycket energi och hon brukar bli bättre och bättre under ett meeting. Hon har också ganska mycket karaktär. Hon är ett fuxsto helt enkelt, säger Isabell Bengtsson.

Jüri Sokolovski - Cajza Cavat (23) (swb) Foto Christer Kristiansson
Jüri Sokolovski och Cajza Cavat segrade i 1,50-klassen och har en plats i 7 Starsfinalen på Falsterbo. Foto: Christer Kristiansson

Lätt att prestera tack vare god atmosfär

För Jüri Sokolovski betyder segern på Hammarö att han är klar för 7 Star-finalen i Falsterbo. Det var dessutom andra året i rad han vann 1,50-klassen på Wermland Equestrian Games.

─ Det här är en väldigt fin tävlingsplats, med bra atmosfär och goda förutsättningar, vilket gör att både hästar och ryttare kan göra bra prestationer, säger han.

Snabb höjdhoppare

Vinnarhästen, Cajza Cavat (SWB sto f 2008 e Caressini L – Ralmé Z , uppf Eva Ohlsson och Björn Lundgren, äg Björn Lundgren) är snabb.

─ Hon är alltid på väg redan i landningen, men hon tappar lite fart över hindren eftersom hon hoppar så högt.

Banor med internationell touch

Både Jüri och Isabell har bara gott att säga om den italienska banbyggaren Andrea Colombos banor.
─ Det var trevliga banor med lite mer internationell touch, och framåtdistanser, som man ser mer av utomlands, säger Jüri Sokolovski.

─ Banorna har funkat bra. Det är alltid roligt att prova nya banbyggare, och med tanke på mitt facit den här helgen med placeringar varje dag, så har jag all anledning att vara nöjd. Dessutom var vädret bra, och det är det inte alltid på Hammarö, säger Isabell Bengtsson.

Resultat Wermland Equestrian Games

210613 Fredrik Spetz Hammarö Foto Christer Kristiansson
Fredrik Spetz och Flanagan blev trea i delfinalen i 7 Stars. Foto: Christer Kristiansson

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden