Dressyr
8 december 2019 18:01

Isabell Werth glad världscupvinnare

InternationelltDet var en glad och nöjd världscupvinnare i Salzburg på söndagen. Och hon gladdes också åt sin landsman Benjamin Werndls resultat. "Så länge han blir tvåa efter mig är det bra," sa Isabell Werth efter sin seger. Här kan du se delar av hennes kür.

Isabell Werth glad världscupvinnare
Isabell Werth red Emilio till seger i söndagens världscup. Foto: FEI/Daniel Kaiser

Tyska världsettan Isabell Werth fortsätter att vinna.

Det är ingen hemlighet att mitt förstahandsval är Bella Rose. Isabell Werth om sitt hästval till OS.

På söndagen blev det seger i femte tävlingen i säsongens världscupserie tillsammans med Emilio (WEST val f 2007 e Ehrenpreis-Maraschino, uppf  Heinrich och Wilhelm Strunk, äg Madeleine Winter-Schulze och Isabell Werth). Tävlingen gick i Salzburg, Österrike.

Men dressyrdrottningen var tätt skuggad av den tyske dressyrprinsen Benjamin Werndl och Daily Mirror som slutade tvåa, en dryg procent efter vinnaren.
– Det är min favoritplats, att vara så nära Isabell, sa Benjamin Werndl på presskonferensen efteråt.
– Jag är jätteglad över att ”Ben” gjorde en så bra tävling här. Så länge han stannar där, på andraplats, är det okej för mig, skämtade Isabell Werth snabbt tillbaka.

 

Isabell Werth hade en liten miss i en piaff, men detta fick henne bara att leverera ännu mer och publiken gav henne stående ovationer efter küren som gav 85,905 procent.

Isabell Werth är i egenskap av titelförsvarare automatiskt kvalificerad till världscupfinalen i USA i mitten av april under förutsättning att hon startar två kvaltävlingar.

Under presskonferensen fick hon också frågan vilken av sina topphästar hon tänker ta med sig till OS i Tokyo sommaren 2020.
– Det får säsongen utvisa. Men det är ingen hemlighet att mitt förstahandsval är Bella Rose, sedan ”Weihe” och Emilio, sa hon.

Efter söndagens världscuptävlingar toppar Benjamin Werndl ligatabellen med Tysklands Helen Langehanenberg på andra plats. Patrik Kittel blev sjua i Salzburg och ligger också sjua totalt.

Nästa tävling i den västeuropeiska ligan blir på Olympia i London den 17 december.

Resultat

Totalställning

Se delar av den vinnande küren via FEI-tv nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden