Dressyr
18 november 2017 17:40

Isabell Werth i topp – Tinne klättrar i världscupen

Tysk dominansIsabell Werth tog en ny seger och vann världscupküren med sin EM-vinnare Wehiegold OLD. Rinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi tog en skörd tabellpoäng genom att vara nära sitt personbästa och klättrade upp till sjätteplatsen i ligan.

Isabell Werth i topp – Tinne klättrar i världscupen
Isabell Werth fortsätter att hålla hov i toppen, den här gången med Weihegold OLD. Arkivbild: Kim C Lundin

Precis som i gårdagens Grand Prix blev det en tysk trio främst med svenskt på fjärde plats när världscupküren avgjordes i Stuttgart. Ligans tredje omgång toppades av samma ryttare som förra omgången i Lyon, men då var det Emilio 107 som syntes på banan. Den här gången red Isabell Werth sin världsetta Weihegold OLD (sto, f 2005, e Don Schufro-Sandro Hit). De kom in som fjärde sista ekipage och glänste precis som så många gånger förr. De tog ledningen med nära tio procent med sina 87,575 procent – något som räckte till klar seger i ekipagets första tävling sedan EM.

Domarkvintetten Andrew Ralph Gardner, Dr. Hans Christian Matthiesen, Dietrich Dr. Plewa, Annette Fransen-Iacobaeus och Evi Dr. Eisenhardt var rörande överens om vilket ekipage som skulle stå som vinnare. Lika överens var de om tvåan Dorothee Schneider med Sammy Davis Jr och trean, Helen Langehanenberg med Damsey FRH.

171118tinneparidonrt
Dagens fyror, Tinne och Paridon Magi, styr snart mot värmen i Florida. Foto: Roland Thunholn

Efter den tyska pallen blev det äntligen svenskt i resultatlistan och och det med ett bättre resultat än vad som först basunerades ut just efter ritten. Tinne Vilhelmson Silfvén och Paridon Magi (SWB, val, f 2003, e Don Primero-Napoleon, uppf Nicklas Magnusson, äg Lövsta Stuteri), som i förra världscupstarten var åtta i Herning, behöll nu samma placering som i Grand Prix med snudd på personligt rekord.
”Jag är väldigt nöjd med känslan jag hade både i Grand Prix och i küren” säger Tinne till förbundet. ”Idag kändes det att vi var rätt och kunde sätta rörelserna precis till musiken.”

78,280 betydde ekipagets bästa kür sedan Stockholm 2016 och fjärde plats, plus en fin dos nya poäng. Tinne var tidigare på plats 31 och ligger numera sexa i världscuptabellen, som leds av Patrik Kittel. Tvåa är Marcela Krinke Susmelj och trea är Morgan Barbançon Mestre. Isabell Werth är direktkvalad till finalen och syns således inte i tabellen.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden