Dressyr
19 september 2021 14:55

Isabell Werth fick topprocent – Patrik Kittel kürfyra i Aachen

Femstjärnig kürPatrik Kittel och Fiontini har radat upp framgångar på kort tid och på söndagen slog de till med höga procent i Aachens femstjärniga fria kür. Vann gjorde dressyrdrottningen Isabell Werth, som var uppe och nosade mot 90-gränsen. Se klippet där Patrik Kittel och Fiontini applåderas av publiken i Aachen.

Isabell Werth fick topprocent – Patrik Kittel kürfyra i Aachen
"Där satt den." Isabell Werth var nöjd med sin segerritt i Aachen. Foto: Kim C Lundin

Sedan Patrik Kittel tog över tyglarna på den trippla unghästvärldsmästaren och Andreas Helgstrands tilltänkta OS-häst Fiontini har den svenske dressyrkungen gått från klarhet till klarhet med framtidsstjärnan.

Ekipaget har placerat sig i varje start och i början av september tog de sin första kürseger. I Aachen blev det en tredjeplats i fredagens Grand Prix och under söndagen slog de till med topprocenten 83,410 procent i den femstjärniga küren, vilket resulterade i en fjärdeplats med Isabell Werth i topp på 88,335 procent med hingsten DSP Quantaz. Se Patrik Kittels ärevarv med Fiontini här under.

Isabell Werth har annonserat att tävlingskarriären närmar sig ett vägskäl efter OS i Paris, men för nu är hingsten DSP Quantaz en av de hästar som hon sätter stort hopp till. Werths personbästa i kür är 90,09 procent, vilket hon fick ihop med Weihegold i franska Lyon 2016. Högsta kürprocenten så långt står Charlotte Dujardin och Valegro för. Ekipaget red ihop 94,300 procent på Olympia i London 2014.

Tvåa i Aachens kür blev fredagens vinnare, holländska Dinja van Liere och Hermes med 86,740 procent. Trea blev fredagens tvåa brittiska Charlotte Fry och Dark Legend på 83,675 procent.

”Fiontini was on fire”, skriver Patrik Kittel på Instagram efter söndagens ritt. Se ekipagets ärevarv till publikens jubel här under. ”Så roligt att ha en publik”, skriver Kittel.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Patrik Kittel (@patrikkittel)

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden