Ridsportpodden
24 juni 2022 06:25

Ridsportpodden: Möt veterinär Izabella Granswed

PersonligtHästveterinären Izabella Granswed berättar om sin resa från vanlig hästtjej till att ta examen efter en utbildning som innebär att hon kan ta hältutredningar till en helt annan nivå.

Ridsportpodden: Möt veterinär Izabella Granswed
I veckans avsnitt av Ridsportpodden Sommarspecial möter ni hästveterinär Izabella Granswed. Grafik: Mattias Lundgren

”Ett problem är att ju mer man undersöker, desto mer saker hittar man, och det är här vi veterinärer måste bli bättre på att bedöma vad som är relevant och inte, och vilka fynd som eventuellt påverkar varandra.”

Det säger hästveterinären Izabella Granswed i Ridsportpodden. För ett par år sedan tog hon examen i en ortopedisk vidareutbildning för häst som anses vara en av världens främsta inom området.

Izabella berättar bland annat om vad som fick henne att gå från truckkörande hästtjej till konstant kunskapstörstande hästveterinär och ortoped. Hon pratar även om vikten av att låta varje häst finna sin människa – någonting hon själv i allra högsta grad lever efter.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden