Hoppning
7 december 2017 19:23

Från en till tre svenska världscupplatser 2018

FramgångTack vare Peder Fredricsons och Henrik von Eckermanns klättringar på världsrankningen får Sverige inte mindre än tre platser i världscupen nästa år. ”Fantastiskt” säger förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Från en till tre svenska världscupplatser 2018
De här två lär synas ännu mer i världscupen framöver. Foto: Roland Thunholm

Det gällde för Peder Fredricson att vara på rankningens topp-10 bland européerna efter novembers utgång för att säkra ännu en svensk startplats i världscupen. Visst löste han det galant och det blev det bättre än så – Henrik von Eckermann ordnade också en världscupplats genom sin placering på senaste världsrankningen, meddelar förbundskapten Ankarcrona mycket nöjt. von Eckermann är nummer 13 totalt med en viktig plats 10 bland de europeiska ryttarna.

Tillsammans med Sveriges ordinarie startplats har det blågula teamet därmed tre biljetter till tävlingarna 2018 som ingår i den pågående serien.
– Det är fantastiskt. Jag vet inte när vi senast hade det, eller om vi ens har haft det förut, säger  Henrik Ankarcrona.

Han har tidigare berättat för Ridsport om det jobb som läggs ner på att få fler startplatser och att det då förstås är av betydelse att Henrik och Peder är två ryttare i ropet som arrangörerna gärna ser på sina banor.
– Nu är det här ett riktigt bra kvitto på att de har presterat jämnt och bra under året och tagit många viktiga poäng, säger Ankarcrona.

På plats i Genève

Om Peder och Henrik väljer att inte hoppa någon världscup kan platserna ges till en annan svensk ryttare på europeiska topp-100 och därtill har Ankarcrona den ordinarie startplatsen att tillsätta med valfri ryttare.

Redan från början har det varit klart att världscupsatsningen i år görs på den nämnda duon samt Douglas Lindelöw och förbundskaptenen har flera gånger sagt att han har goda förhoppningar om att se alla tre i finalen. Just i helgen är det dock annat än världscup på agendan. Medan trion hoppar i Genève rider Angelie von Essen världscupen i Spanien.

I den västeuropeiska ligan just nu ligger von Eckermann tvåa, Lindelöw på plats 12 och Fredricson på plats 25. De 18 främsta från ligan får hoppa den stora finalen i Paris.

Douglas Lindelöw och Zacramento hoppar i Rom nästa helg.
Douglas Lindelöw ligger tolva i världscupen efter framgångar med Zacramento. Foto: Lottapictures

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden