Hästägartips
1 mars 2021 11:56
Ridsportplus

”Jag väljer inte bort något för att jag har häst”

Värd varenda krona2020 bad Ridsport åtta hästägare runt om i Sverige att bokföra varenda krona de lägger på sin häst under ett helt år, och här kan du nu se resultatet. Christine Henriksson i Malmö är den hästägare som hade lägst omkostnader för sin häst under 2020.

”Jag väljer inte bort något för att jag har häst”
Christine Henriksson i Malmö var den som hade lägst omkostnader med sin häst i Ridsports undersökning.

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Detta år har runnit iväg med färre tävlingar på grund av pandemin. Men vi har hållit i gång och tränat mycket hemma, tagit lite längre pauser och kört mycket stärkande arbete i lugn takt, samt att jag har skämt bort hästen med mycket massage, kiropraktik och akupunktur.

Christine Henrikssons häst står uppstallad på hennes föräldrars gård och de ”sponsrar” Christine med stallplats.
– Jag har alltså ingen kostnad för själva stallplatsen, elen, vattnet eller annat. Däremot betalar jag stolpar till hagen och allt material som krävs för att kunna ha häst i stall och hage.

Att reskostnaden blivit så pass hög beror på att Christine Henriksson har en bit att köra till föräldrarnas gård.
– Jag väljer inte bort något för att jag har häst. Jag prioriterar självklart min son framför hästen, men det är inget som faller bort för att jag har ett hästintresse.
– Jag har ingen särskild ekonomisk buffert för mitt hästägande. Jag har aldrig vågat räkna vad den faktiska kostnaden är för att äga en häst, så det är väl något jag har lärt mig under året, vad det faktiskt kostar varje månad…

Vissa kostnader kommer du aldrig ifrån

Christine vet inte om du kan vara så ”ekonomisk” om du har häst.
– Men är det något du kan spara in på så skulle jag noga säga prylar, liksom på täcken och schabrak. Man måste inte ha tio schabrak. Kanske. Men mat, strö, vatten, hage och annat är kostnader du aldrig kan komma ifrån.

Christine
Christines kostnader 2020

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 2/2021.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden