Hoppning
7 juli 2019 18:03

7 Star avgjort – nu är svenska truppen komplett

FinalSwedish 7 Star Spring Tour har fått sin vinnare. Jennie Juhlin Lundström levererade finalens enda dubbelnolla och får hoppa vidare i de femstjärniga FHS-klaserna, tillsammans med resten av topp-4.

7 Star avgjort – nu är svenska truppen komplett
Foto: Roland Thunhom

Fyra eftertraktade biljetter till Falsterbos internationella hoppklasser fanns i potten när Swedish 7 Stars 1,50-tour avgjordes på söndagseftermiddagen. Två av ekipagen höll ihop det hela vägen på 7 Stars finalbana. I omhoppningen var Jennie Juhlin Lundström och Beyonce (HOLST, sto, f 2009, e Singulord Jot-Contender) först ut och satte felfritt igen.

När en bom föll för andra omhoppningsekipaget Hannah Åkerblom och Chodec var saken klar. Segern gick till Jennie och Beyonce, som utöver segerchecken på 100 000 kronor säkrade en solklar biljett till CSIO5*-klasserna nästa vecka på FHS.

– Målet var topp-3, säger Hannah och konstaterar nöjt att planen höll på banan där tiden ställde till det för vissa.
– Man fick rida ganska snabbt. Min häst naturligt snabb, lite springig, och det tackar jag för idag.

A74q0089
Hela ligan som är klara för CSIO5*. Foto: Roland Thunhom

Om några dagar väntar alltså den stora gräsbanan igen för Jennie.
– Det är klart att jag har stora förväntningar. Min häst kan mer och visar det hela tiden.

Tvåorna Hanna Åkerblom och Chodec tog också hem en CSIO5*-startplats, likaså enfelarna  som var trea respektive fyra: Daniel Svensson med Khan v/d Donkhoeve och Emma Emanuelsson med Chaploon.

Kapten Henrik Ankarcrona konstaterar nöjt att hans blågula FHS-trupp nu är komplett. Han berättar att han bland annat ska diskutera vidare med de fyra ryttarna hur planen ser ut för deras hästar inför det femstjärniga äventyret.
– Jag ska stötta dem så gott det går. Nu ska de ladda om och sedan visa var skåpet ska stå, säger Henrik med en blinkning.

Resultat

Jenniejuhlinrt
Segerekipaget Jennie Juhlin Lundström och Beyonce. Foto: Roland Thunholm
Hannaåkerblomrt
Hanna Åkerblom och Chodec la beslag på andraplatsen. Till vardags bor Hanna i Spanien. ”Jag åkte hem i början av maj just för att försöka kvala till de femstjärniga klasserna”. Foto: Roland Thunholm
Danielsvenssonrt
Trean Daniel Svensson och Khan v/d Donkhoeve hade blott ett tidsfel i grundomgången. ”Jag har haft honom sedan han var sex år. Han har utvecklats bra hela vägen, och jag tror att han har en växel till”, säger Daniel. Foto: Roland Thunholm
Emmaemanuelssonrt
Fyran Emma Emanuelsson red Chaploon till CSIO5*. ”Han har gått från klarhet till klarhet. Det här är ett jättebra tillfälle att få hoppa de femstjärniga klasserna och få hoppa ett snäpp svårare”. Foto: Roland Thunholm

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden