Fälttävlan
26 augusti 2021 17:19

Julia Lidbeck bästa svensk efter JEM:s första dag

MästerskapPå torsdagen kickade EM för juniorer och unga ryttare i gång på Segersjö. Ungefär halva startfältet har gjort sin dressyr.

Julia Lidbeck bästa svensk efter JEM:s första dag
Segersjö är värd för årets EM för unga i fälttävlan. På torsdagen red ungefär halva startfältet sin dressyr. Bilden är tagen ett tidigare år. Foto: Anna Nyberg

I juniorernas EM lyckades Julia Lidbeck och California (HANN sto f 2008 e Catan-Werther, uppf Zuchthof Priess, äg Marianne Sjöbohm) bäst av de svenska ekipagen på torsdagen.

Ekipaget fick 31,1 straff i sitt dressyrmoment och ligger med det nia efter att 34 av ekipagen på JEM gjort sin dressyr på torsdagen.

Tysklands Viktoria Weyers/Lariostea H toppar klassen individuellt med 22,2 straff och Tyskland toppar också lagtävlingen. Det svenska laget ligger åtta av de elva lagen.

I mästerskapet för unga ryttare fanns inget av de två svenska ekipagen med på torsdagen. Även där är det tyskt i topp genom Greta Busacker/Scrabble OLD på 24,1 straff.

 

Resten av startfälten gör sin dressyr i morgon, fredag.

Start- och resultatlista, EM för unga ryttare

Start- och resultatlista, EM för juniorer

Resultat. lagtävlingen

Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden