Körning
26 augusti 2021 10:45
Ridsportplus

Klart för start på EM för unga kuskar

MästerskapDen här veckan är det EM i Frankrike för young driver, junior och children med flera svenskar i startfältet. "De svenska ponnyerna var i toppform," säger Karolina Swärdh om hästbesiktningen.

Klart för start på EM för unga kuskar
Saga Petttersson med Mintus i vetchecken i Frankrike inför EM. Inga problem där eller för någon av de andra svenska kuskarna. Foto: Karolina Swärdh

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

”Fit to compete.” Alla svenska ponnyer och hästar igenom hästbesiktningen utan problem.

Det börjar dra ihop sig i Selestat i Frankrike. Närmare hundra ponnyer med kuskar och medhjälpare är på plats för att göra upp om EM-medaljerna i sportkörning för ungdomar.

Och nu är alltså första hindret passerat.

–  De svenska ponnyerna var i toppform, rapporterar Ridsports utsända Karolina Swärdh.

”Fint visade”

–  Och så fint visade, inte minst av de två childrenkuskarna Saga Pettersson med Mintus och Mimmi Olskims med Bluewater Simon.

I det svenska laget kör förutom Mimmi och Saga även Elise Strauss med Guy, Natalie Hellberg med Sibelle, Sanna Manfredsson med Dorthealysts Tristan och Victoria Persson med Stackarps Jalisco.

Från början hade lagledare Annika Borg även tagit ut Jonathan Bengtsson och Oliver Sternhag. Tyvärr fick båda dessa kuskar tacka nej i sista stund.

Börjar med dressyr

Nu väntar dressyrkörning över två dagar på torsdag och fredag innan det på lördag är dags för maraton på mästerskapsnivå. Inte enkelt men spännande.

Start- och resultatlistor

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden