Ridsport Play, Världen
13 april 2023 14:31

Kolla klippet: Kampen mot översvämningarna på tävlingsplatsen i Miami

Global Champions TourArrangörerna av Global Champions Tour i Miami, USA, kämpar febrilt mot naturens krafter för att kunna genomföra helgens tävlingar. Här kan du kolla in filmklipp från den minst sagt blöta tävlingsplatsen.

Kolla klippet: Kampen mot översvämningarna på tävlingsplatsen i Miami
Stora delar av tävlingsområdet står under vattnet. Foto: Privat

Det var häromdagen beskedet kom om att Global Champions Tour i Miami påverkades stort av ett oväder som dragit in över delstaten Florida. Detta trots att denna period hör till den torra perioden av året, regnperioden startar i mitten av maj.

Tävlingarna sköts upp och är planerade att starta i morgon, fredag. Det pågår nu ett intensivt arbete med att få bort allt vatten på tävlingsplatsen, dit hästar, ryttare, hästskötare och andra redan har anlänt, bland annat Malin Baryard Johnsson, Henrik von Eckermann, Linda Heed, Evelina Tovek och Sophie Mörner.

I samband med ovädret med stark blåst och intensiv nederbörd rapporter flera medier i USA, bland annat Washington Post, att klimatkrisen är en bidragande orsak till översvämningarna i Miami. Forskare har dokumenterat att havsytan stiger snabbare än beräknat i området. Denna höjning ska enligt forskarna påverka väderfenomen som stormar och orkaner genom att förvärra dem.

Se olika filmklipp från tävlingplatsen nedan.

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden