Ridsport Play, Världen
25 januari 12:32

Kolla klippet: Tragiska scener vid frontlinjen

Kriget i UkrainaKriget i Ukraina har snart pågått i ett år och på flera håll är situationen i landet katastrofal för såväl människor som djur. Nyligen hittades sju hästar utmärglade vid fronten, för flera av hästarna kom hjälpen dock alldeles för sent. Varning för starka bilder.

Kolla klippet: Tragiska scener vid frontlinjen
För flera av hästarna kom hjälpen inte fram i tid. Foto: wildanimals.ua

Det är den ukrainska organisationen Equestrian society of Ukraine som i sina sociala kanaler delar ett hjärtskärande klipp från en räddningsaktion i Donetskregionen.

Representanter från Wildlife Rescue Center skulle evakuera sju hästar som drivit omkring lösa i en stad vid frontlinjen, nära staden Carbon. Hästarna uppges komma från ett stuteri i den numera sönderbombade staden, som före krigsutbrottet hade 14 000 invånare. En av hästarna var redan död när hjälparbetarna nådde fram och flera av dem som visas upp i klippet befann sig i ett bedrövligt skick trots intensivvård på plats.

Sönderbombad toppanläggning

Samtidigt som klippet på de utmärglade hästarna sprids i sociala medier, kommer också bilder som visar förödelsen på en av landets mest toppmoderna dressyranläggningar. Ridhuset och stallet är beläget i Ukrainas näst största stad, Charkiv, och bilderna visar en totalförstörd toppanläggning i ruiner. Enligt representater för verksamheten lyckades samtliga hästar evakueras innan anläggningen förstördes.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden