Ridsport Play
16 oktober 2020 13:06

Kolla klippet: Rolf-Göran Bengtsson tävlar – som 21-åring

HoppningNu har SVT grävt i sitt gigantiska arkiv igen. Den här gången handlar det om ett klipp när svenske hoppstjärnan och tidigare världsettan Rolf-Göran Bengtsson tävlar vid 21 års ålder. Men han blir slagen av en annan känd svensk hopprofil. Kolla in klippet och vilka hästar som är med här.

Kolla klippet: Rolf-Göran Bengtsson tävlar – som 21-åring
Rolf-Göran Bengtsson har haft en lång och framgångsrik karriär. Bilden är från tyska Aachen 2010 och hästen är Carusso LS La Silla. Klippet i artikeln är mycket äldre än så. Foto: Roland Thunholm

Det är på instagramkontot SVT Hästar som det härliga klippet från 1983 har publicerats. Rolf-Göran Bengtsson beskrivs av kommentatorn som ”en av svensk ridsports framtidsmän”.  Han hoppar avelshingsten Bonaparte, men ekipaget får se sig slaget av Lennart Lindelöw, som intervjuas i klippet som du kan se nedan.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden