Ridsport Play
12 april 13:59

Kolla klippet: ”Samma känsla som Cassidy”

Ny hästCassidy lever livets glada dagar i trädgården, Vamos Amigos rids av eleven och brittiska stjärnskottet Annabella Pidgley och Bohemian är såld till en sydkoreansk GP-ryttare. Det är omtag som gäller nu för den danska dressyrstjärnan Cathrine Laudrup-Dufour, som fortsätter fylla på stallet med unga framtidslöften. Se klippet på den senaste ynglingen här.

Kolla klippet: ”Samma känsla som Cassidy”
Cathrine Laudrup-Dufour tar ny sats med unga talanger i stallet. Foto: Roland Thunholm

Cathrine Laudrup-Dufour fortsätter att fylla på i stallet efter försäljningen av Bohemian till en sydkoreansk GP-ryttare. Senast i februari visade hon upp 4-åringen och nykomlingen HP Viard (e Vitalis-Diamond Hit, uppf Lone Boegh Henriksen). ”Det tog mig nio sekunder att bli förälskad i denne unge man”, skrev den danska VM-guldmedaljören på Instagram vid tillfället. Cathrine Laudrup-Dufour har sagt att Viard påminner om hennes VM-häst Vamos Amigos, som hon både tog lagguld och två individuella silver med i Herning. Efter VM gick valacken tillbaka till den brittiska ägaren Sarah Pidgley, för att ridas av dottern Annabella Pidgley.

Nu har Cathrine Laudrup-Dufour fattat tycke för en häst som liknar hennes livs hjärtehäst Cassidy. Det är 5-årige Nox (e Fürst Romanicer-Kraak C), som hon hittade i Nederländerna. Den är köpt i samarbete med familjen Zinglersen, som även ägde Bohemian. HP Viard är också ett samarbete med Zinglersens. ”Det räckte med 20 steg i lättridning för att känna att det här är min nästa danspartner. Jag har inte haft samma känsla sedan första gången jag provade Cassidy”, skriver Cathrine Laudrup-Dufour på Instagram. Se klippet på framtidslöftet här under.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden