Hoppning, Ridsport Play
20 december 2022 18:30
Ridsportplus

Kolla klippet: Svenskägd unghäst såld till brittiska stjärnskottet

InternationelltI helgen fick 22-åriga Jodie Hall McAteer sitt internationella genombrott som senior när hon kom trea i världscuphoppningarna i London. Nu har hon köpt en 4-åring av Julia Longoni utanför Mariefred. "Det är en blivande superstjärna," säger Julia Longoni i den här intervjun där hon berättar hur stoet hamnade hos henne och om sin kontakt med Jodie Hall McAteer.

Kolla klippet: Svenskägd unghäst såld till brittiska stjärnskottet
I den har artikeln kan du se när Julia Longoni hoppar hästen hon har sålt till Storbritannien. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Julia Longoni bor på Björnnäs Gård utanför Mariefred där hon har verksamhet med hästar. Det är hoppning som gäller och efter att inte lyckats optimalt med att ta avkommor från sin tidigare tävlingshäst bestämde hon sig för att köpa något i stället.

Jag skickade en video på hästen till Jodie, även om jag inte hade tänkt sälja henne från början. Julia Longoni

– Det var våra första två föl och vi avlade lite för mycket med hjärtat och för lite med hjärnan. Vi fick speciella och inte så hållbara hästar, berättar hon.
– När jag nu skulle köpa en ny häst fick jag chansen att välja precis vad jag ville i min priskategori vilket gjorde att jag fick leta efter en ung häst, fortsätter hon.

Hon ville hitta en bra bästa kompis att ha kul med i stallet, på träningar, på tävlingar och ute i skogen.
– Det var viktigt för mig att det skulle vara en snäll häst som hade någorlunda kapacitet, i allafall upp till 1,40-klass.

Köpte som 3-åring

Valet föll på då 3-åriga Hollandsfödda, då  KWPN-stoet Naughty Girl (e Eldorado van de Zeshoek-Pandinus) som tog vägen från den auktion hon såldes på via Madeleine Holm Ström för att efter en månad i Sverige köpas av Julia Longoni. Då var hon riden i alla tre gångarter.
– Sedan dess har jag fortsatt att utbilda henne. Hon behövde tid för hon är stor i kroppen. Men sedan första dagen jag satt på henne har känt att det här är blivande superstjärna, säger Julia Longoni som Ridsports läsare sedan tidigare kanske är mest känd för sin medverkan i tv-progrogrammet Det stora hoppet för några år sedan.

När Julia Longoni hoppade in stoet för ett tag sedan stärktes känslan av att det var något alldeles extra hon satt på.
– Hon började visa upp sina helt fantastiska språng mer och mer. Jag kände att den här hästen kan gå hur långt som helst.

Kolla klippet när Julia Longoni hoppar det unga stjärnskottet nedan (födelseåret på stoet är dock fel, det ska vara 2018).

Kontakten med 22-åriga brittiska hoppryttaren Jodie Hall McAteer, trean i helgens världscuphoppningar i London och med fem EM som ungdomsryttare och på ponny på meritlistan, var ganska given. Julia Longoni har arbetat hos familjen och lärde känna stjärnskottet redan när brittiskan var 13 år.

Skickade video

– Jag skickade en video på hästen till Jodie, även om jag inte hade tänkt sälja henne från början. När Jodie sen sa att hon ville köpa henne var det givet att jag ville sälja hästen till henne.

Naughty Girl har redan lämnat Björnnäs Gård.
– Hon blir ju fem år nästa år så det tar ett tag innan hon blir redo för större uppgifter. Men bra hästar växer inte på träd och det gäller att förvalta dem rätt.

Se Julia Longonis inlägg om försäljningen på Instagram nedan. 

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Julia Longoni (@julialongoni)

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden