Ridsport Play
17 november 2020 06:50

Kolla klippet: ”Tiden med hästarna och det sociala betyder allt”

GemenskapVi går mot mörkare pandemitider och skärpta restriktioner, något som tär på oss alla. I Söderköping har ett gäng pensionärer hittat sin ljusning i vardagen. Varje torsdag ses de i stallet för att rida och umgås kring hästarna. Se det härliga SVT-klippet här.

Kolla klippet: ”Tiden med hästarna och det sociala betyder allt”
Eva Flintberg, Nanette Ohlmarks och Hubert Gelin är alla över 70 år. Foto: SVT

Varje torsdagsmorgon träffas tre pensionärer i stallet på Söderköpings Ryttarsällskap. Ridlektionerna och gemenskapen i stallet har blivit ännu viktigare under rådande pandemi.
– Det betyder så mycket att komma hit, vara med hästarna och prata med varandra på avstånd, säger Eva Flintberg till SVT Nyheter Öst.

Att umgås kring hästar, röra på sig och ta en stallfika tillsammans betyder allt i tider av tilltagande restriktioner. Den sociala distanseringen kommer av sig självt – att hålla en hästlängds avstånd gör man naturligt. Se det inspirerande tv-inslaget här under.
– Det är veckans motion plus att vi löser väldigt mycket världsproblem, säger Nanette Ohlmarks som är 75 år gammal.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden