Sportnytt
2 juli 2019 08:22

Landslagstränare får varning efter spöanvändning

StraffDen danska landslagstränaren som fick lämna Nordiska Mästerskapet efter att slagit en ponny med spö på olämpligt sätt har nu fått en skriftlig varning.

Landslagstränare får varning efter spöanvändning
Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Arkivbild: Roland Thunholm

Det är danska ridsportförbundet som har delat ut den skriftliga varningen till en tränare av danska ponnylaget i dressyr, Jette Nevermann Torup.

Detta berättar Ridehesten.

Incidenten skedde under förra veckans samlade NM i Vilhelmsborg, Danmark. Flera funktionärer och en veterinär såg hur tränaren slog en ponny med ett spö på olämpligt sätt. Hon stängdes av från tävlingen med omedelbar verkan.

Enligt uppgifter till danska Ekstra Bladet ska en förklaring till spöanvändningen vara att tränaren kände att ponny i den aktuella situationen var en fara för sig själv och andra.

Efter Danska ridsportförbundets utredning av händelsen menar förbundet dock att  ”Beteendet som hon uppvisade i det aktuella läget är oacceptabelt och strider mot Dansk Rideförbundets etiska regler”. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden