Sverige
29 december 2017 14:28

Mest läst 2017: Den sorgliga avslutningen på Friends

Del 3Under årets sista dagar blickar Ridsport bakåt och ger alla läsare några av de mest lästa artiklarna i repris. En av de händelser som lockade flest läsare var det sorgliga slutet på hästfesten i Friends Arena, då en häst dog under ärevarvet.

Mest läst 2017: Den sorgliga avslutningen på Friends
Så här såg det ut inne på Friends Arena den allra sista kvällen. Foto: Roland Thunholm

Det var Luma de Lux, en häst i svenska kusken Fredrik Perssons spann, som föll död ner under ärevarvet på söndagskvällen. Många ville läsa och veta mer om den dramatiska och sorgliga händelsen.  Det var efter en avslutad världscup där Persson blev tvåa, som Luma de Lux trillade i hop. Groomar och kuskar från de andra spannen kastade sig fram för att hjälpa. Trots snabba insatser från veterinärteamet gick 21-åriga Luma de Lux liv inte att rädda.

Den preliminära dödsorsaken presenterades någon dag efteråt och hästen dog förmodligen av dog brusten aorta.

Andra artiklar under året som blivit mycket lästa har varit uppropet om ridsport som friskvård och debatten om Peder Fredricson som Jerringpristagare.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden